Op 25 juni jl. mochten wij van de Falcon Guards weer deelnemen aan het defilé tijdens de Nationale Veteranen dag in Den Haag.

Zoals gebruikelijk werden we weer gastvrij onthaald bij één van onze leden thuis en ook deze keer weer met koffie met appelgebak (alhoewel dit jaar niet zelf gebakken) en belegde broodjes. Het blijft altijd weer een bijzonder gezicht een huiskamer beladen met militairen te zien die vol humor elkaar begroeten.


Om zeker te zijn dat er geen vreemde situaties met de instrumenten  ontstaan vlak voor het defilé worden de instrumenten getuned en ingespeeld in het grasveld achter de flat, bewonderd en gewaardeerd door de buurt.

Na het inspelen en tunen is het wachten op ons vervoer naar het Malieveld. Dit had echter nogal wat voeten in de aarde. Er bleek een communicatiefout te zijn geweest waardoor er geen bus kwam opdagen. Na enkele telefoontjes werd er vanuit een naburige kazerne al  snel een bus geleverd en konden we naar onze bestemming.

Daar aangekomen konden we  onze spullen in een container zetten zodat deze veilig waren tijdens onze afwezigheid. Na wat te hebben gegeten en gedronken zijn we gaan opstellen voor het defilé langs de koning, de betreffende ministers en andere hoogwaardigheid bekleders.

De terugreis van het Malieveld naar ons verzamelpunt liep gelukkig gesmeerd. Na het uitbrengen van de traditionele toast is iedereen weer naar zijn eindbestemming van die dag gereden.

Terugkijkend op deze dag kan ik zeggen dat we een prima prestatie hebben neergezet. De muziek was uitstekend en de band liep er enorm netjes bij, zoals op de televisiebeelden van de NOS was te zien. We kunnen trots zijn.