Schotland Groningen intocht-1 intocht-2
blokken
DUTCH MILITARY PIPES & DRUMS
FALCON
GUARDS
grijze-blokken

veteranendag

In Den Haag was de temperatuur net onder de 30 graden Celsius, maar dat weerhield de DMPD Falcon Guards niet om weer een geweldige muzikale bijdrage te leveren aan het Nationaal Defilé tijdens de 14e Veteranendag.

Met 1 drum major, 12 pipers, 1 base-, 1 tenor- en 4 snaredrummers stond er weer een grote pipeband, waarvan het geluid al op grote afstand hoorbaar was.

Tijdens het inspeelmoment in de achtertuin van onze pipe major, kregen een piper en drummer de felbegeerde rode hackle uitgereikt als bewijs van inzet en muzikaliteit.


De bus bracht ons bij het Provinciehuis nabij het Malieveld, waar alle voorbereidingen gaande waren om er weer een geweldige Veteranendag van te maken.

Nadat de eerste Fly Past over onze hoofden ging, starten we vanaf positie M40 richting Defileerpunt waar de Koning ons groette. Toeval wilde dat we halt moesten houden, omdat de stoet tot stilstand kwam. Hierdoor stonden we enkele minuten op het Defileerpunt te markeren terwijl we de tune “11 Luchtmobiele Brigade (AASLT)” speelden. De NOS bracht ons goed in beeld door een rondje om ons heen te lopen. Zelfs uit beeld waren we nog lang hoorbaar tijdens de live televisie uitzending.

Terug op het Provinciehuis stond daar de zogenaamde Blauwe Hap gereed. De geur van de verschillende gerechten oversteeg die van onze kleding.

Al snel kwamen de berichten en foto’s voorbij waaruit bleek dat we een puike prestatie hadden neergezet.

Het bleek alweer onze 5e Veteranendag deelname op rij te zijn geweest; time flies when you’re having fun! Wij kijken uit naar de volgende editie van Veteranendag in 2019; het jaar van ‘200 jaar militaire muziek’.

John Hermans