Schotland Groningen intocht-1 intocht-2
blokken
DUTCH MILITARY PIPES & DRUMS
FALCON
GUARDS
grijze-blokken

soldaten

Met het einde van 2017 in zicht, een jaar waarin de Falcon Guards-agenda wederom vol optredens stond, was er nog een  laatste zeer belangrijk optreden. In de IJsselhallen in Zwolle lagen op donderdag 30 november voor zo’n 360 militairen de herinneringsmedailles gereed.

De mannen en vrouwen waren op uitzending geweest in o.a. Mali , Afghanistan en Irak. En het was wederom een eer voor de Dutch Military Pipes & Drums te zijn gevraagd om op te treden.

 

Die ochtend  al vroeg onderweg voor dit bijzondere evenement. Om 8.15 uur verwelkomde Kap. J. van der Hoeven ons en hij begeleide ons naar onze kleedruimte. Er was nog ruim tijd om rustig te genieten van een kop koffie, waarna we ons omkleedden in DT. Vervolgens de instrumenten uitgepakt en met inspelen en stemmen begonnen. Dat verliep vlotjes.


Even voor tienen de laatste stemronde en door naar de opstelling locatie in de hal. We stonden links  naast de Fanfare Garde Regiment Grenadiers en Jagers, dat onder leiding stond van de dirigent Maj. Harrie van der Bruggen. De afspraak was dat we om de beurt zouden spelen tijdens de medaille uitreiking. Nadat ook de Commandant der Nederlandse Strijdkrachten Generaal Rob Bouwer was gearriveerd (hij was rechtstreeks uit Mali komen vliegen) kon met enige vertraging de ceremonie beginnen.

Ca. 360 militairen stonden opgesteld voor de decoratie. Het overgrote deel (ca. 70%) was afkomstig van de Luchtmobiele Brigade. Ook ‘onze’ vorige Bgen, Kees Matthijssen,  was aanwezig. Erg mooi dat wij bij dit belangrijke evenement waren gevraagd.

De DMPD Falcon Guards hebben veel kunnen spelen, zo’n 50% van ons standaard repertoire. Ondanks dat we met 4 pipers en 4 drummers waren,  was de klank prima en kregen we na afloop complimenten van o.a. de Maj. van der Bruggen. Kortom een prima performance van de DMPD.

Onze PM Peter Velthuijsen was zeer tevreden met dit laatste optreden van het muzikale jaar 2017.

 

bandnaastfanfare