Schotland Groningen intocht-1 intocht-2
blokken
DUTCH MILITARY PIPES & DRUMS
FALCON
GUARDS
grijze-blokken

taptoe2017

De Nationale Taptoe 2017 in Ahoy eind september zit er alweer op. Het waren vijf zeer intensieve dagen en na zo’n evenement moet je ook weer even wennen aan het ritme van alledag. Ondanks de korte voorbereidingstijd voor dit evenement en vooral door de prettige samenwerking tussen de deelnemers van de 4 pipebands en de Ierse band Slân hebben wij weer een mooie show kunnen geven tijdens deze taptoe editie. Niet in de laatste plaats door de goede en prettige begeleiding die wij kregen van dhr. Gert Jansen (artistiek leider Nationale Taptoe).

 Deelnemende bands aan deze taptoe:

 


  • Dutch Military Pipes and Drums Falcon Guards;
  • The Pipes and Drums of the Royal Britisch Legion, the Netherlands;
  • Seaforth Highlanders of Holland Memoriaal Pipes and Drums;
  • Cross Sword Pipes and Drums uit Duitsland;
  • Slân.

Deze editie stond voor de deelnemende pipebands in het teken van Ierland.

Gezamenlijk met de Ierse band Slân, waar ook Ronald Collenteur deel van uitmaakt werd Erin’s Green Shore ten gehore gebracht. Gabriele (de zangeres van Slân) had hierin de hoofdrol. De toeschouwers genoten van haar prachtige stem en hadden graag nog wat meer van haar willen horen, maar vanwege de tijd kon dit jammer genoeg niet.
Na dit nummer werd verder gegaan met The Rakes of Mallow. Een opzwepend nummer, waarin ook Ierse danseressen actief waren. In een tempo dat opliep van 84 bpm naar 124 bpm was dit wel even een uitdaging voor de pipers, maar ook dit ging prima.
Als laatste nummer werd Killaloe gespeeld. Deze Ierse mars werd in een flink uptempo gespeeld en na een counter ook meteen gebruikt voor de afmars. Killaloe zorgde ervoor dat we de handjes van het zeer enthousiaste publiek op elkaar kregen.

De choreografie van dit blok is uiteindelijk ook tot een goed einde gekomen. Al kostte het nogal wat moeite om het geheel tot een geoliede machine te smeden. De korte repetitie periode was hier natuurlijk ook debet aan.

We kunnen op een zeer positieve manier terug kijken op dit prachtige evenement en we kunnen stellen dat de samenwerking tussen de 5 bands een hele leerzame en vooral prettige ervaring is geweest. De inzet en de sfeer bij alle bands was 100 % en de vriendschappelijke banden die uit dit optreden zijn ontstaan kunnen in de toekomst misschien nog van pas komen.
Laten we ook vooral de humor niet vergeten. Er is veel gelachen en dat bleek, zeker tijdens de stress momentjes (want die waren er), een goed medicijn.
Tevens was dit optreden weer een prima gelegenheid om ons (dit keer in een combinatie met andere bands), te kunnen presenteren aan defensie.

Een speciale pluim trouwens voor de ondersteuning van onze stewards (Erick Boog en Veronica Janssen). Deze mensen hebben ervoor gezorgd dat ieder zijn ding kon doen zonder om te komen in allerlei organisatie perikelen.

Kort gezegd: “We mogen trots zijn op het resultaat dat we samen hebben bereikt”.

Peter Velthuijsen (PM / DMPD Falcon Guards)