Schotland Groningen intocht-1 intocht-2
blokken
DUTCH MILITARY PIPES & DRUMS
FALCON
GUARDS
grijze-blokken

Vierdaagse Nijmegen 2017

Ook dit jaar waren de Falcon Guards weer zichtbaar en hoorbaar op de 4 Daagse van Nijmegen.
De derde marsdag is de dag van Groesbeek. Het lijkt inmiddels een traditie te worden dat we in
Groesbeek het wandeldetachement van 11 LMB bevocie AALST muzikaal naar de derde grote
rustpunt begeleiden.


De Falcon Guards verzamelden zich al op tijd op de Oranje Kazerne om vervolgens gezamenlijk naar Hotel Restaurant de Wolfsberg in Groesbeek te gaan. Ook daar zet zich in traditie in; eerst koffie met gebak en daarna de instrumenten stemmen en inspelen. Op de rotonde bij de molen in Groesbeek hebben de Falcon Guards rustig gewacht op de komt van het detachement. Wat een sfeer en wat een menigte. Het is en blijft geweldig om te zien hoe al die wandelaars zich voortbewegen richting Nijmegen.


Rond 11:30u kwam het detachement aanlopen en met ons voorop vervolgden zij de weg door Groesbeek. Er zat een straf tempo in, respect voor de wandelaars !
Op de derde rustpunt aangekomen hebben we ook goed gebruik gemaakt van dit rustmoment. Na ongeveer 20 minuten stonden de wandelaars van 11 bevocie al weer op om door te kunnen lopen naar Nijmegen. Het was dan ook wel zeer passend dat we op dat moment de tune “11 lmb AALST” voor ze hebben gespeeld.

Falcon Guards Beukenlaan
Ook wij vervolgden onze weg. Dat wil zeggen; we gingen met de busjes richting Beukelaan om ook vandaar weer 11 bevocie te begeleiden en deze keer richting Heumensoord…….de biertent in.

Het duurde even voordat het wandeldetachement daar aan zou komen. We stonden te wachten voor de ingang van een groot verpleeghuis. Toeval wilde dat een Dixieland bandje daar ook begon te spelen. Het was een hele leuke sfeer en de oudjes genoten zichtbaar. Ondertussen moedigden we luid de voorbijkomende militaire wandelaars aan.
Wederom vooroplopend aan het wandeldetachement van 11 bevocie liepen we de Beukenlaan op richting de biertent. Een geweldige entrée. Luid applaus en luid gejuich door omstanders.
Terwijl het detachement hun eigen Haka uitvoerden, begonnen we voorzichtig Amazing Grace te spelen om vervolgens daarachteraan Amazing Grace in upbeat voort te zetten in swingend tempo.
Aan het applaus en gejuich te horen, werd dit wel gewaardeerd. We kregen hier veel complimenten voor.


Een geweldige dag om op deze wijze een beetje deel te kunnen nemen aan de 4daagse van Nijmegen.
Onze felicitaties voor 11 LMB bevocie die voor de 4 de maal het CLAS vaantje hebben gewonnen en voor het uitlopen van deze Nijmeegse Vierdaagse.