Schotland Groningen intocht-1 intocht-2
blokken
DUTCH MILITARY PIPES & DRUMS
FALCON
GUARDS
grijze-blokken

zon

Het is zomer, de schoolvakanties zijn begonnen en Nederlanders gaan net als de overige Europeanen op vakantie. Maar de DMPD Falcon Guards gaan net als ieder jaar gewoon door met de maandelijkse repetitie op zondag.

Zoals in vorige artikelen al staat beschreven, heeft onze band onlangs diverse optredens verzorgd. Ook komende week gaan we op de 3e dag van de Nijmeegse 4-daagse het detachement van de Luchtmobiele Brigade door Groesbeek heen begeleiden.


En in september spelen we wederom tijdens de Nationale Taptoe 2017 in Rotterdam. Dit alles is reden te meer om vooral te blijven doorrepeteren, zo ook zondag 16 juli. Uiteraard zijn er medespelers op vakantie, maar we waren toch met 7 pipers en 8 drummers aanwezig.

Iedere band krijgt nu en dan te maken met wijzigingen in het spelersaantal. Daarom waren we zondag erg blij met het bezoek van 2 pipers die kwamen kijken of zij onze band willen komen versterken. Beide heren blijken jarenlange speelervaring op de doedelzak te hebben. Al tijdens de repetitie werd ons duidelijk dat zij, teweten René Broertje en Ewald Verhoeven, de smaak al te pakken hadden. Onze Drum major Lodewijk Visser kwam ook nog langs na een geslaagde operatie aan zijn rug. Zo zie je maar dat een repetitie zomaar ineens buitengewoon interessant kan verlopen.

Kortom, de Falcon Guards hebben weer goed gerepeteerd, nieuwe spelers erbij gekregen en genoeg huiswerk mee voor onze volgende repetitie op 13 augustus.

Mocht u als lezer ook onze band willen komen versterken; meld u aan via onze website !

Nieuwe leden dienen al wel te kunnen drummen of doedelzakspelen èn actief in militaire dienst òf post actief zijn.