Schotland Groningen intocht-1 intocht-2
blokken
DUTCH MILITARY PIPES & DRUMS
FALCON
GUARDS
grijze-blokken

AMBlogo

Doorgaans vindt zo’n overdracht binnen de kazernemuren plaats, maar op donderdag 13 juli vond bij het Airborne Museum “Hartenstein” in Oosterbeek een groot militair spektakel plaats. Dit in verband met het 25 jarig bestaan van 11 LMB en het 75 jarig bestaan van de rode baret. Voorafgaand aan en na afloop van de ceremonie werd voor de gasten en voor het aanwezige publiek een demonstratie gegeven van het optreden van de brigade.

Dit in verband met het 25-jarig bestaan van 11 Luchtmobiele Brigade. Samen met het museum organiseert de brigade een tentoonstelling over het 75-jarig bestaan van de rode baret en het 25-jarig bestaan van de luchtmobiele brigadeOok de Dutch Military Pipes &Drums Falcon Guards speelden hier een rol bij. Onder begeleiding van de marsmuziek van de band marcheerden 350 militairen van de Luchtmobiele Brigade naar het bordes van het Airborne Museum alwaar de ceremonie zou plaatsvinden.


mathijssen

Na 12 jaren dienst te hebben gedaan bij de Luchtmobiele Brigade nam ‘onze’ generaal-majoor Matthijssen afscheid van 11 LMB. De afgelopen jaren hebben wij hem vaak mogen ontmoeten bij onze eigen jaaropeningen en bestuurswisseling. Ook zagen wij hem altijd bij de binnenkomst van de cursisten die wij naar de rode baretuitreiking mochten begeleiden.

Bij de ceremonie waren veel burger- en militaire hoogwaardigheidsbekleders waaronder de C-Las en vele militairen uit Groot-Brittannië, Polen, Amerika en Duitsland.

5 Parachutisten landden bij de gedenknaald en er vloog een Chinook en Apache helikopter over. Beide generaals kwamen in LSV (Luchtmobiel Special Voertuig) het terrein op om de opgestelde eenheden en verdere gasten te begroeten.vaandel

De daadwerkelijke overdracht vond plaats na de toespraak van generaal-majoor Matthijssen, waarin hij een overzicht gaf van de ontwikkelingen van 11 LMB in de afgelopen jaren en de uitdagingen die er nu nog steeds zijn. Ook stond hij stil bij de ernstige gebeurtenissen zoals de MH17 en het omkomen van de twee militairen van de Luchtmobiele Brigade in juli 2016. Hij vroeg een minuut stilte voor de sergeant der eerste klasse Henry Hoving en korporaal Kevin Roggeveld.

Met het overdragen van de Fanion, de vlag van 11 Luchtmobiele Brigade, aan de brigade-generaal Smits nam generaal-majoor Matthijssen afscheid. We hopen de generaal-majoor Matthijssen als pclas in de toekomst weer tegen te mogen komen.

Onze voorzitter en secretaris/pipemajor hebben op de aansluitende receptie de generaal -majoor de coin van de band met nummer 5 overhandigd voor al zijn steun aan en interesse in onze band.

Uiteraard kijken wij uit naar een goed contact met de nieuwe commandant van de 11 LMB, de brigade- generaal Ron Smits.

We wensen beide generaals heel veel succes met hun nieuwe functies.

 

klik op afbeelding voor video

paraas