Schotland Groningen intocht-1 intocht-2
blokken
DUTCH MILITARY PIPES & DRUMS
FALCON
GUARDS
grijze-blokken

Slan

Tijdens de repetitiezondag direct na Veteranendag 2017 zijn in The Fly Inn op de Oranjekazerne in Schaarsbergen geluidopnamen gemaakt van een Ierse tune ter voorbereiding op de komende Taptoe Rotterdam. Twee bandleden van Slán, een Nederlandse Celtic Music Band, waren hier speciaal voor langs gekomen met hun geluidapparatuur en instrumentarium.

 


Slán en de DMPD Falcon Guards speelden gezamenlijk de Ierse tune Erin’s Green Shore. Voordat de sound van de niet-chromatische doedelzakken (geen mollen en kruisen in de muzieknotatie) met gitaren goed klonk, moest er eerst aan de onderlinge stemming gewerkt worden. Nu wil het feit dat een derde bandlid van Slán ook één van onze snaredrummers is èn voormalig Pipemajor. Dus met het op elkaar afstemmen van de instrumenten kwam het goed.

De muziekopname is nodig om te laten horen aan de Muziekcommissie van de Taptoe Rotterdam. Onze eigen Pipemajor en Leading drummer zijn overigens adviserend lid van die commissie.

Het was voor onze band leuk om Gabriel Kohl en Jaap van Liere van Slán al vóór Rotterdam ontmoet te hebben. Hun zang met sterk Iers accent gecombineerd met fraai gitaarspel was een genot om naar te luisteren.

Ahoy, here we come !