Schotland Groningen intocht-1 intocht-2
blokken
DUTCH MILITARY PIPES & DRUMS
FALCON
GUARDS
grijze-blokken

Op woensdag 1 maart jl. was er een speciaal moment voor 38 graduate’s op het Air Operations Control Station Nieuw Milligen (AOCS NM) van de Koninklijke Luchtmacht. Gebrevetteerde luchtverkeersleiders (LVL) en luchtgevechtleiders (LGL) ontvingen hun “Wing” en de “Graduation Coin” en overige specialisten binnen het vakgebied Air Control kregen de “Graduation Coin”.

 


Onder trots en toeziend oog van familie, genodigden, instructeurs en vakgenoten, met muzikale omlijsting van “Falcon Guards”, is het insigne en de coin door commodore Mario Verbeek en majoor Rob van Harten uitgereikt. Voor ons als “Falcon Guards” ook een speciaal moment om na zo veel jaar weer eens een keer op een Luchtmachtonderdeel te mogen zijn, met in het bijzonder op AOCS NM.

Bandlid Peter Massop is naast drummer van onze band, ook de Stafadjudant van dit bijzondere onderdeel op de Veluwe. Toen hij de ceremonie van deze dag aan het voorbereiden was, kwam hij er al snel achter dat een muzikale omlijsting niet mocht ontbreken en natuurlijk hoort er dan bij een bijzondere dag, op een bijzonder onderdeel, bijzondere muziek. Mooie muziek, want dat was hetgeen hij terug hoorde van alle graduate’s en gasten van deze ceremonie.
Na afloop van de ceremonie was er nog de mogelijkheid om een goed verzorgde warme maaltijd te nuttigen bij Paresto in restaurant “Midgelegen”. Tijdens het nuttigen van de Indische maaltijd kwam de commandant van AOCS NM, de kolonel Dick van Ingen, zijn dank en waardering overbrengen. Met een goed gevoel vervolgde eenieder weer zijn reis naar huis. Terug naar alle uithoeken van ons land, waarvan het luchtruim bewaakt wordt door de mannen en vrouwen van het AOCS NM. Dat bijzondere onderdeel op de Veluwe.

speach