Schotland Groningen intocht-1 intocht-2
blokken
DUTCH MILITARY PIPES & DRUMS
FALCON
GUARDS
grijze-blokken

logo

Van 30 september tot en met 2 oktober 2016 vond in de Ahoy Rotterdam de Nationale Taptoe 2016 plaats. Dit jaar waren de Falcon Guards onderdeel van het taptoe programma.


 Ahoy1

Tijdens de taptoe is door de Falcon Guards een ode gebracht aan alle Nederlandse veteranen. Dit in samenspel met de Pipes & Drums van de Politie Maastricht en een samengesteld orkest, met vocale begeleiding van Dennis Kroon en onder algehele leiding van dirigent majoor Tijmen Botma.

Woensdag 28 september was voor de Falcon Guards de eerste dag van de repetities in de Ahoy. Na in het inspelen en stemmen van de instrumenten, werd het gehele programma van de Falcon Guards een aantal keren ter oriëntatie voorgeoefend om samen met de taptoeleiding de puntjes op de ‘i’ te zetten. Daarna volgden de gezamenlijke repetities met Dennis Kroon en het samengesteld orkest om het gehele programma voor te oefenen en het samenspel te optimaliseren.

 

Ahoy3Woensdagmiddag vond als onderdeel van de taptoe traditioneel in Rotterdam de streetparade plaats. De Falcon Guards namen hieraan deel net als alle andere optredende bands. Bij het defilé voor het stadhuis van Rotterdam werd door de Falcon Guards Cock o’ the North gespeeld, een regimentsmars van de Gordon Highlanders en tevens onderdeel van het repertoire voor de taptoe. Ahoy2Donderdag 29 september stond in het teken van het repeteren van het gehele taptoe programma, welke werd afgesloten met een full dress rehearsal in de avond.

Vrijdagmiddag 30 september ging de eerste van vijf taptoevoorstellingen van start. Ahoy4Ahoy5

 

 

 

 

 

 

 

 

De Falcon Guards kwamen op met de Massed Pipes & Drums met de tunes When the Battle is Over en Heroes of Afghanistan. Aansluitend werd de ode aan de veteranen gebracht met het nummer When the Pipers Play, samen met Dennis Kroon en het samengestelde orkest. De Pipe-major van de Falcon Guards, Peter Velthuijsen, vervulde de rol van de solo-piper.

Ahoy6Ahoy7 Zondag 2 oktober was de laatste van in totaal 5 taptoe optredens. Ditmaal in het bijzijn van veel familie, vrienden en kennissen van de band. Hetgeen voor de bandleden de taptoe een mooie afsluiting gaf.

De Falcon Guards hebben veel positieve reacties mogen ontvangen van het publiek, van Dennis Kroon en van andere collega artiesten over hun inbreng. Ook Spike, diensthond van de Koninklijke Luchtmacht, was meermaals merkbaar enthousiast over de muzikale bijdrage van de band aan het taptoeprogramma.

De Falcon Guards kijken terug op de deelname aan de Nationale Taptoe 2016 als een fantastische ervaring!