Schotland Groningen intocht-1 intocht-2
blokken
DUTCH MILITARY PIPES & DRUMS
FALCON
GUARDS
grijze-blokken

Dit jaar hebben de Falcon Guards wederom deel mogen nemen aan een aantal Airborne Herdenkingen ter nagedachtenis aan de slag om Arnhem.
Op vrijdagavond 16 september speelden de Falcon Guards als onderdeel van de Massed Pipes and Drums tijdens de mars over de John Frostbrug.

 


 

airborne foto1De mars werd gevolgd door een herdenkingsceremonie op het Airborneplein in Arnhem waarbij, in aanwezigheid van een aantal veteranen, alle geallieerde militairen zijn herdacht die zijn omgekomen bij de gevechten rondom de John Frostbrug. De ceremonie werd muzikaal ondersteund door de Massed Pipes and Drums.Aansluitend airborne foto2volgde de afmars richting de Rijnkade, waarbij de Massed Pipes and Drums de veteranen muzikaal begeleidden.

Op zaterdag 17 september 2016 stonden de Airborne Herdenkingen in het teken van de landingen op de Ginkelse Heide. Tijdens deze herdenking speelden de Falcon Guards samen met de Pegasus Pipes and Drums.
De dag begon met het gezamenlijk inspelen en stemmen van de doedelzakken van de bands. Waarna de beide bands het publiek hebben getrakteerd op aan aantal tunes tijdens de activiteiten ’s ochtends op de Ginkelse Heide, een mooie bijdrage aan de sfeer op de heide.
Rond het middaguur vond de herdenking en kranslegging plaats, waarbij de pipebands een prominente rol hadden. Alle actief dienende para’s van verschillende nationaliteiten werden, muzikaal voorgegaan door de pipebands, het herdenkingsveld op gemarcheerd. Na de kranslegging is, voor het in enorme aantallen aanwezige publiek en de aanwezige veteranen, door de pipebands samen met het aanwezige orkest Highland Cathedral gespeeld.airborne foto3

Na de ceremonie hebben de Falcon Guards het publiek nog getrakteerd op enkele tunes tijdens de para droppings, waarna voor de meeste bandleden de dag werd afgesloten.airborne foto4

Piper Jan Pit en drummer Ger Brand zijn na de herdenkingen op de Ginkelse Heide, richting Driel vertrokken om aldaar de jaarlijkse herdenking bij het Geniemonument bij te wonen en muzikaal te begeleidenairborne foto5

De Falcon Guards hebben dit jaar bij de Airborne Herdenkingen wederom een eervolle bijdrage mogen leveren aan een aantal mooie en plechtige ceremonies, een bijdrage die de band volgend jaar graag weer levert!