Schotland Groningen intocht-1 intocht-2
blokken
DUTCH MILITARY PIPES & DRUMS
FALCON
GUARDS
grijze-blokken

Military tattoo

Op 27,28 en 29 september hebben de DMPD Falcon Guards samen met de Crossed Swords Pipes & Drums, Seaforth Highlanders aangevuld met leden van Royal British Legion Pipes & Drums opgetreden op de nationale taptoe. Als onderdeel van de show werden de Massed Pipes & Drums aangevuld met de dansgroep International Tattoo Highland Dance Team.
Voorafgaand aan de taptoe werd intensief voorgeoefend voor de 7-minuut durende show die bestond uit een opkomst van de Massed Pipes & Drums middels de tunes Bonnie Dundee en Cock o’ the North. Aansluitend voerde de dansers van het Highland Dance Team een Celtic Dance uit op de Strathspeys Molley Connell en Orange and Blue gevolgd door de Jig Flee the Glen. De bands en dansers marcheerden af op Scotland the Brave.


De DMPD heeft veel positieve reacties vanuit het publiek mogen ontvangen over de show. Voor de eerste (veteranen) voorstelling op 27 september hebben de Falcon Guards eveneens de medaille uitreiking muzikaal ondersteund welke ditmaal plaatsvond in de Ahoy.

De band kijkt terug naar een zeer geslaagde taptoe en prettige, maar ook vruchtbare samenwerking met de Crossed Swords Pipes & Drums en kijken uit naar een volgende gezamenlijke optreden.