Schotland Groningen intocht-1 intocht-2
blokken
DUTCH MILITARY PIPES & DRUMS
FALCON
GUARDS
grijze-blokken

Zaterdag 21 september vond de Airborneherdenking plaats op de Ginkelse Heide. Op deze dag werd in het kader van 75 jaar Market Garden ook de internationale para oefening “Falcon Leap” georganiseerd door de 11e Luchtmobiele Brigade afgesloten. Aan deze oefening namen ruim 1500 parachutisten deel, uit verschillende Europese Landen en de VS. Eerder deze week heeft de DMPD al activiteiten van deze oefening in de omgeving van Hotel Hartenstein in Oosterbeek en Groesbeek muzikaal mogen ondersteunen.


Onder enorme publieke en media belangstelling vond de herdenking plaats, waarbij de DMPD “Falcon Guards” tezamen met Pegasus Pipes & Drums en RAF Waddington Pipes and Drums (uit Groot-Brittannië) de herdenking muzikaal ondersteunde. Samen met de Edesche Harmonie en de Band of the Parachute Regiment (eveneens uit Groot-Brittannië) werd tijdens de herdenking “Highland Cathedral” gespeeld.

In het kader van de 75e herdenking vond ’s middags een Airborne Music Show plaats, waar de DMPD tezamen met Pegasus Pipes & Drums een optreden heeft verzorgd. De show werd afgesloten met een finale tezamen met de band of Parachute Regiment en de band van de Garde Grenadiers en Jagers.
Tussen de optredens heeft de band nog even stilgestaan bij het vertrek van de Pipemajor van Pegasus. Het Airborneweekend was voor pipemajor Dennis van Asselt het laatste muzikale wapenfeit als pipemajor van Pegasus. De band heeft Dennis bedankt voor de prettige samenwerking gedurende alle gezamelijke optredens en wensen hem dan ook heel veel succes in zijn toekomstplannen.

Naast de Airborne Show hebben 1 Piper en Drummer van de DMPD, respectievelijk Jan Pit en Ger Brand, net als voorgaande jaren de herdenking bij het geniemonument muzikaal ondersteund.