Market Garden moet in 1944 een hele operatie zijn geweest, maar ook nu is de operatie Market Garden nog een hele organisatie. Het kan natuurlijk niet in de schaduw staan met 78 jaar geleden, maar om elk jaar weer alle muzikanten, de vergunningen, de logistiek etc. te regelen voor de jaarlijkse herdenking verdient complimenten.Vrijdag 16 september werd de slag op de John Frost brug weer herdacht. Een flink aantal muzikanten, waaronder ook enkele leden van de Falcon Guards, liepen, samen met enkele vaandeldragers in een “slow march” over de John Frost brug richting de Berenkuil. Daar werd de herdenkingsceremonie gehouden ter nagedachtenis van de geallieerden die zijn omgekomen tijdens de poging deze brug te veroveren en te behouden.Het geheel was georganiseerd door leden van the Pipes and Drums of The Royal Brithish Legion the Netherlands.

Op zaterdag 17 september werden de helden herdacht die in 1944 gedropt werden boven de Ginkelse heide nabij Ede. Enkele veteranen waren bij deze herdenking aanwezig. Ook dit jaar werden de luchtlandingen door de 11 Luchtmobiele Brigade uitgevoerd. In vijftien minuten tijd sprongen ongeveer 2000 parachutisten uit verschillende landen.
De ceremonie werd muzikaal omlijst door de band Pipes and Drums Pegasus, aangevuld met enkele spelers van andere bands waaronder de Falcon Guards.