Vrijdag 8 oktober 2021 heeft een piper van Falcon Guards de begrafenis van een veteraan met het bijzondere geluid van de pipes ondersteund.

Kpl1 Jeroen Stoker heeft van juli 2010 tot juli 2019 gediend bij 11 Bevoorradingscompagnie Air Assault en is in die periode veteraan geworden. Na een lang ziekbed is hij overleden.


Zijn oude eenheid heeft, gezien zijn inzet die hij al die jaren heeft getoond, de begrafenis ondersteund. Er waren ook veel oude collega’s/kameraden van Jeroen aanwezig en zij vormden een erehaag op de begraafplaats. De begrafenis werd geleid door dominee Jan-Derk de Bruin van 11 Luchtmobiele Brigade Air Assault.

Tijdens het laatste bezoek van de CSM van 11 Bevoorradingscompagnie Air Assault aan Jeroen heeft hij nog gesproken over zijn binnenkomst ten tijde van het behalen van de rode baret. Jeroen vertelde dat hij nog steeds kippenvel kreeg bij de herinnering dat de Falcon Guards voorop liepen bij de binnenkomst.

Het verzoek van de CSM aan de Falcon Guards was dan ook of wij Jeroen met de pipes willen begeleiden op zijn laatste reis naar zijn graf. Voor ons een eer om dat te mogen doen voor een veteraan.