‘s Morgens al vroeg op stap om ons ca. 6.00 uur te melden bij de poort van de Oranje kazerne in Schaarsbergen.

Hier vond weer de gebruikelijke intocht plaats van een grote groep cursisten (4 detachementen met in totaal 120 man (hieronder ook 3 dames!)), die de afgelopen maanden hun opleiding hebben gehad met als doel de door hen zo begeerde rode baret van de Lucht Mobiele Brigade in ontvangst te mogen nemen.
 


De aan deze ceremonie voorafgaande herdenking en de muzikale ondersteuning (spelen van de tune “Heroes of Oosterbeek”) op de ere begraafplaats in Oosterbeek werd dit maal verzorgd door kapitein bd J. Pit)

Het was alweer even geleden dat onze band haar laatste optreden had verzorgd (Binnenkomst 9 december 2020). Deze keer i.v.m. Covid-19 ook weer aangepaste regels. Echter nu hadden we gelukkig toestemming om met een wat grotere band op te kunnen treden. Deze keer dus met 15 personen op weg, waaronder Dan Alexander, een Amerikaanse militair, die in het kader van een uitwisselingsprogramma enkele jaren binnen de Nederlandse defensie gestationeerd is geweest. Dan bespeelt ook de Bagpipe en speelde op zijn verzoek met de DMPD mee.

Ca. 7.30 uur vertrokken we, bij een temperatuurtje van ca. 0 graden, vanaf Echos Home “De Landing” op weg naar De Oranje Kazerne. Deze keer niet door de hoofdpoort, maar vanwege de aangepaste Covid- regels voor de poort linksaf het parkeer terrein op. Hier hadden veel familie leden zich verzameld. Sommigen al toeterend in hun auto’s, maar de meesten toch daarbuiten. Velen met felicitatie spandoeken en voetbalfakkels.

Uiteindelijk de cursisten richting het exercitie terrein gebracht voor het verdere verloop van de ceremonie op het exercitie terrein, waar de FBW (Fanfare Bereden Wapens) het muzikaal van de DMPD overnam.

Het was voor onze spelers geweldig om weer bij elkaar te zijn en weer samen te kunnen optreden in het kader van deze ceremonie.

De DMPD Falcon Guards feliciteren alle geslaagden met het behalen van hun rode baret.

Peter Velthuijsen

PM|DMPD Falcon Guards