maandag 16 maart kondigde premier Mark Rutten via de tv vergaande maatregelen aan om verspreiding van de infectieziekte Corona/ Covid-19 tegen te gaan. Alle bijeenkomsten met meer dan 30 personen werden tot en met mei verboden. De maatregelen zoals de onderlinge afstand van anderhalve meter, het thuiswerken etcetera zorgden er voor dat ons land verstilde. Vliegtuigen bleven aan de grond, files waren er niet meer en ook het culturele leven werd ‘on hold’ gezet.

De Falcon Guards hadden optredens staan voor Bevrijdingsevenementen, Veteranendag, een openlucht kerkdienst en een huwelijksvoltrekking, deze werden allen afgelast.


Ook de repetities gingen niet meer door. Defensie had aanvullende maatregelen genomen; de militaire orkesten konden niet meer bijeenkomen.

Binnen het bestuur waren maj René van Daatselaar en kap Julia Bobeldijk direct betrokken bij de ondersteuning vanuit Defensie voor de diverse ziekenhuizen in Nederland. De reeds op uitzending zijnde tenor drummer maj John van Leeuwen werd met Covid-19 gerepatrieerd vanuit Litouwen. Gelukkig is zijn gezondheid weer bijna geheel in orde.

Dat dit allemaal nu net in het jaar van onze 75-jarige Bevrijding moest plaatsvinden, het is niet anders. We verwachten dat er volgend jaar alsnog aandacht komt voor de nu uitgestelde evenementen.

Blijf gezond !