De Dutch Military Pipes & Drums Falcon Guards zijn op 21 januari 2006 in Ede opgericht als doedelzakband die volledig bestaat uit actief en niet actief dienende leden.

Wij zijn afkomstig uit alle delen van de defensieorganisatie.

De doelstelling van de band is het binnen de krijgsmacht uitdragen van de "Pipes an Drums". Hoewel wij geen officiële krijgsmachtband zijn, vinden al onze activiiteiten plaats binnen de krijgsmacht of namens de krijgsmacht. Wij doen dit volgens dezelfde normen die defensie ook aan haar beroepsbands stelt. Wij richten ons op alle activiteiten binnen of namens de defensieorganisatie, waarbij om het specifieke karakter van de band wordt gevraagd. Daarbij valt o.a. te denken aan herdenkingen, medaille-uitreikingen en optredens tijdens Landmacht-, Luchtmacht- en Vlootdagen.

Wij staan voor kameraadschap, discipline en een goede sfeer binnen de band. Menig (oud) militair voelt zich al thuis in de speciale sfeer binnen de band. Wij staan ook voor no- nonsense, op zijn tijd een goede grap maar wel er staan als je nodig bent. De bandleden zijn allen goed bekend met hun instrument en dragen er goed zorg voor.

Welkom aan aspirant leden van de Falcon Guards Pipes & Drums

Onze band heet iedereen welkom die militair is/was ( dienstplicht/KVV/Reservist/beroeps ) en die tijd heeft om meerdere keren per jaar deel te nemen aan voornamelijk doordeweekse optredens en de zondagse repetities op de Oranje kazerne in Schaarsbergen èn die al doedelzak/ drum spelen.

Binnen de band is momenteel nog beperkte opleidingscapaciteit. Om een instrument te leren bespelen dien je zelf bij een burger doedelzakband een opleiding te volgen.

Uiteraard moet blijken of jij onze band leuk genoeg vindt om in te spelen. Aan de andere kant willen wij ook dat nieuwe leden passen binnen de huidige band. Lidmaatschap is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Dit houdt in dat een ieder zich aan de militaire discipline en gemaakte afspraken dient te houden. In deze ‘proeftijd’ draai je volledig mee in de band en draag je het GVT (gevechtstenue) met glengarry met daarop de groene hackle. Bij afronding van deze periode krijg je de maroon rode hackle uitgereikt. De band vraagt geen contributie, daarentegen krijg je wel kilometervergoeding.

Heb je interesse om bij de Falcon Guards te komen spelen, meldt je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je krijgt dan een uitnodiging van het bestuur om op een repetitiezondag langs te komen. Je maakt dan een repetitie mee en krijgt een gesprek met zowel bestuur en de muzikale leiding.

Realiseer je dat wij een bijzondere band zijn, gelinkt aan Defensie via de Luchtmobiele Brigade. Dat houdt in dat je op locaties/gelegenheden komt waar niet iedereen zal komen. De militaire uitstraling en muzikaliteit staan daarom hoog in ons vaandel. Collegialiteit en gezelligheid krijgen uiteraard ook ruim aandacht. Schroom dus niet om contact op te nemen. Wij kijken naar je uit !