Schotland Groningen intocht-1 intocht-2
blokken
DUTCH MILITARY PIPES & DRUMS
FALCON
GUARDS
grijze-blokken

coin

Op zondag 22 januari 2006 is de pipeband Dutch Military Pipes & Drums opgericht en 10 jaar later hebben we dat gevierd in Schotland.
Op donderdag 26 mei 2016 zijn we vertrokken met de bus vanaf de Oranjekazerne te Schaarsbergen en hebben de overtocht vanuit Rotterdam Europoort naar Hull gemaakt. Op deze overtocht hebben we ook nog het 25 jarig huwelijksjubileum van Peter en Margaret Massop gevierd.

Schot1Na een lange busreis op de vrijdag, zijn we aangekomen in Edinburgh waar we “gelegerd” werden op de Redford Barracks tevens de basis van de Army School of Bagpipe Music and Highland Drumming.Schot2

We hebben na aankomst een interessante rondleiding gehad op deze school door Neil Sloan.

Op zaterdag hebben we een bijzonder moment beleeft met de Dutch Military Pipes & Drums “Falcon Guards”. We mochten optreden op Edinburgh Castle en uit betrouwbare kringen hebben we vernomen dat wij de eerste Nederlandse pipeband zijn die toestemming heeft gekregen om op het kasteel te mogen optreden.

Schot7Tijdens dit evenement hebben we aandacht besteed aan het afscheid van onze beschermheer, Bgen b.d. Hijlco Komen. Helaas kon door omstandigheden onze nieuwe Beschermheer, Genmaj b.d. Marc van Uhm, hier niet bij aanwezig zijn. Natuurlijk hebben we Hijlco verrast met het spelen van “Green Hills of Tyrol”.

Hij heeft de coin van de Dutch Military Pipes & Drums “Falcon Guards” (nummer 1) ontvangen.

Na deze ceremonie zijn we, al spelend, naar de uitgang gelopen en over de brug/door de poort op de Esplanade geëindigd.

Schot11De middag hebben we doorgebracht in een zonovergoten Edinburgh. Sommigen hebben een heerlijk biertje op een terras genomen, anderen hebben zich vermaakt in de mooie stad.
Aan het eind van de middag was het weer verzamelen bij de bus en hebben we ons verplaatst naar de pub “The Steading” waar we met de bandleden genoten hebben van een heerlijk diner. Tijdens dit diner werd er nog een cadeau aangeboden aan het 25 jarig bruidspaar Peter en Margaret.

Schot12Ook werd de fel begeerde “Gouden Priem” uitgereikt. Dit jaar was Ed Verwer de gelukkige.

Na het diner zijn we weer naar de Redford Barracks gegaan en hebben daar, voor zover mogelijk vanwege de stevige snurkers, lekker geslapen.
Op zondag zijn we redelijk vroeg opgestaan om te ontbijten en na een beetje lang wachten op de bus hebben we afscheid genomen van onze gastheer, Neil Sloan. Ook hij heeft als dank voor de gastvrijheid de coin van de Dutch Military Pipes & Drums

“Falcon Guards” en het jubileum fotoboek gekregen.Schot14Schot13

Daarna zijn we weer vertrokken naar Hull. Hier waren we ruim op tijd aanwezig om ons in te checken voor deovertocht naar Rotterdam Europoort.
Op de terugvaart hebben we nog lekker na zitten genieten van ons bijzondere jubileumweekend in Edinburgh.
Maandagmorgen waren we terug op het vaste land en vanuit Rotterdam Europoort was het nog iets meer dan een uur rijden naar Schaarsbergen, waar onze jubileumreis eindigde.

We kunnen terugkijken op een “om nooit meer te vergeten weekend” met de Dutch Military Pipes & Drums “Falcon Guards”. Een pipeband, waar je als bandlid, trots op kunt zijn.Schot15